Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول واحد فراهم آوری بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: هر بیمار مرگ مغزی می تواند 8 نفر را از مرگ حتمی نجات دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصر اترک، مهری فرشاد، مسئول واحد فراهم آوری بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما به مناسبت روز اهدای عضو اظهار کرد: در سال 96 از تعداد 15 مرگ مغزی در استان 7 مورد شامل یک زن و 6 مرد با رضایت خانواده ها به پیوند اعضا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ابتدای سال 97 تا به اکنون 7 مرگ مغزی اطلاع داده شده است که از این تعداد خانواده 3 نفر راضی به اهدا عضو شدند و دو مورد پیوند اعضا نیز انجام شد.

فرشاد بیشترین رنج  سنی افراد درگیر شده با مرگ مغزی را بین 30 تا 50 سال اعلام کرد.

وی بیشترین دلیل مرگ مغزی در خراسان شمالی و کشور را تصادفات، سقوط از ارتفاع، خونریزی مغزی به دلایل مختلف خواند.

فرشاد خاطر نشان کرد: در خراسان شمالی بخش پیوند ایجاد شده است و پزشک متخصص این بخش هم مقرر شده است، ولی به دلیل نبود زیرساخت های لازم تمامی مرگ مغزی ها به بیمارستان مشهد که تنها بیمارستان پیوند شرق کشور و مجهز در این امور است منتقل می شود.

وی با اشاره به اینکه اهدا اعضا بر اساس لیست انتظار موجود در بیمارستان و تکمیل بودن پرونده بیمار انجام می شود، گفت: اولویت اهدا عضو به بیمارانی داده می شود که سن کمتر و حال وخیم تری داشته باشند.

فرشاد عنوان داشت: اعضا به صورت کاملا اهدایی است و هیچ خرید و فروشی در جریان نیست.

وی بیشترین عضو مورد تقاضا در سراسر کشور را کلیه دانست و گفت: کبد، قلب و ریه بعد از کلیه بیشترین تقاضا را دارند، در حالی است که قلب و ریه بیمار مرگ مغزی به سختی قابل نگهداری است.

فرشاد در پاسخ به اینکه آیا فرهنگ پیوند اعضا در جامعه ما جا افتاده است، اظهار کرد: فرهنگ سازی ها انجام شده است ولی هنوز پذیرش اینکه یکی از از عزیزان خانواده ای دچار مرگ مغزی شده سخت است.

وی رسانه ها و به خصوص صدا و سیما را ظرفیتی مناسب برای فرهنگ سازی در خصوص اهدای عضو برشمرد.

وی با اشاره به رویه انتقال این موضوع به خانواده ها گفت: در تمامی بیمارستان ها به محض اینکه تشخیص مرگ مغزی داده شود و بعد از تایید نهایی به خانواده ها فراخوان داده می شود که صحبت با آن ها انجام شود.

فرشاد افزود: صبحت با خانواده افرادی که مرگ مغزی شده اند کار خیلی سختی است،  به همین دلیل برای این امر با افرادی که ولی شخص و تصمیم گیرنده هستند تقاضای صحبت داده می شود که معمولا با حضور یک روانشناس این کار صورت می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: از زمانی که تشخیص مرگ مغزی داده می شود تا زمان اهدا زمان طلایی است که با کسب رضایت از خانواده می توان عضو سالم تری را اهدا کرد.

 فرشاد اضافه کرد: هر بیمار مرگ مغزی می تواند 8 نفر را از مرگ حتمی نجات دهد.

وی با بیان اینکه تمام تلاش سیستم درمانی در وهله ی اول درمان بیمار است، گفت: موضوع اهدای عضو زمانی مطرح می شود که به لحاظ پزشکی نتوان برای بیمار کاری انجام داد.

فرشاد گفت: خانواده ها باید به این آگاهی برسند که در زمانی که بیمار به کما می رود از سطح هوشیاری پایینی برخوردار است ولی این شرایط قابل برگشت است ولی در مرگ مغزی سلول های مغز به طور کامل تخریب می شود و امکان بازگشت به شرایط سلامتی وجود ندارد.

وی یادآور شد: داوطلبان اهدای می توانند از طریق فرم هایی در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و یا از طریق مراجعه به سایت کشوری در این امر ثبت نام کنند.

فرشاد اضافه کرد: 4 هزار نفر در خراسان شمالی از طریق مراجعه حضوری و ثبت نام برای دریافت کارت پیوند اعضا موفق به دریافت کارت شده اند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۱۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، رمضان نژاد افزود: سید کریم هاشمی مطلق ۴۲ ساله اهل و ساکن باباحیدر از توابع شهرستان فارسان بر اثر عارضه مغزی در بیمارستان سیدالشهدا (ع) فارسان بستری بود و پس از انتقال بیمار به مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی مرگ مغزی وی تأیید شد.
مسئول تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با موافقت خانواده وی کلیه‌ها و کبد این بیمار برای اهداء به بیماران نیازمند جداسازی شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو
  • کارت قرمز به جای تشویق به نجات جان! اخراج بازیکن به خاطر درخواست کمک برای هوادار بیمار
  • بیمار مرگ مغزی به ۴ نفر زندگی دوباره بخشید
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • نجات جان ۵ بیمار با اهدای عضو جوان بجنوردی
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • پنجمین اهدای عضو در چهارمحال و بختیاری همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)