Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@12:28:34 GMT

انجام 17 مورد پیوند اعضاء در رفسنجان طی 10سال گذشته

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۸۴۲۴۴

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: از سال 86 که دفتر پیوند اعضاء در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تأسیس شده است، تاکنون 17 مورد پیوند موفق اعضاء در رفسنجان صورت گرفته است.

دکتر محمدرضا میرزابیگیدر گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مرگ مغزی به معنای از کارافتادن کامل و غیرقابل برگشت فعالیت مغز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مرگ مغزی، خون رسانی به مغز متوقف شده و اکسیژن رسانی به آن انجام نمی گیرد. مغز تمام کارکرد خود را از دست می دهد و دچار تخریب غیرقابل برگشت می‌شود.

وی با بیان اینکه مرگ مغزی در علم پزشکی مرگ مطلق است واین فرد هرگز زنده نمی شود، ادامه داد: اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیه ها هنوز دارای عملکرد هستند اما بتدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد.

وی با اشاره به این مطلب که هر گونه آسیب شدید به مغز می تواند منجر به تورم بافتیشده و مرگ مغزی ایجاد کند، افزود: تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیت ها، خونریزی های داخلی مغز و همچنین سکته مغزی شایع ترین علل مرگ مغزی به شمار می روند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: در بیمار مرگ مغزی، دستگاه تنفس مصنوعی اکسیژن لازم را برای ضربان قلب فراهم خواهد کرد و به محض جدا کردن دستگاه از بیمار قلب هم از کار خواهد افتاد.

میرزابیگی در پاسخ به این سوال که آیا مواردی از مرگ مغزی بوده است که بهبود یافته باشند، گفت: خیر، امکان بهبودی و بازگشت بیمار مرگ مغزی به هیچ عنوان وجود ندارد. مواردی که شنیده اید فرد دچار مرگ مغزی شده و سپس بهبود یافته است، در واقع مرگ مغزی نبوده است. این بیماران در کمای عمیق بوده ولی نزدیکان آنها و یا حتی گاهی برخی از پزشکان و پرستارانی که درباره تفاوت مرگ مغزی و کما اطلاعات کافی ندارند چنین برداشت نادرستی کرده اند.

وی اهدای عضو را اقدامی پسندیده دانست و ابراز داشت: اعضا قابل اهدا قلب، ریه ها، کبد، روده ها، لوزالمعده و کلیه ها هستند. علاوه بر این اعضا، برخی از بافتهای بدن نیز قابل پیوند می باشند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: با اهدای قرنیه می‌توان بینایی رابه فردی که دچار صدمه شدید به چشم شده باز گرداند، تاندون و غضروف باعث بازسازی اعضای آسیب دیده مربوطه می شوند، پیوند استخوان می تواند مانع قطع عضو در سرطان استخوان شود، دریچه قلب برای کودکان با بیماری مادرزادی دریچه ای و بزرگسالان با دریچه آسیب دیده به کار می رود، پیوند پوست نجات بخش بیماران با سوختگی شدید است و پیوند مغز استخوان تنها درمان ممکن در بعضی از سرطان های خون است.

میرزابیگی در پاسخ به این سوال که در صورت مرگ طبیعی نیز امکان اهدای عضو وجود دارد یا خیر، بیان کرد: بعد از مرگ کامل به صورت طبیعی تا 48 ساعت نسوجی مانند قرنیه، دریچه قلب، استخوان و تاندون قابل اهدا هستند.

وی داشتن کارت اهدای عضو را توصیه کرد و گفت: کارت اهدای عضو نشان دهنده آرزوی قلبی فرد در مورد اهدای اعضای بدن خویش است و همین امر می تواند با نشان دادن خواسته فرد به اولیای دم او، تصمیم گیری را برای آنها در آن زمان حیاتی آسان تر کندو ضمنا این کارت می تواند جنبه فرهنگ سازی نیز داشته باشد. البته علیرغم داشتن کارت اهدای عضو در صورت عدم رضایت اولیای دم اهدای عضو صورت نخواهد گرفت.

این مسئول در خصوص اینکه واحد فراهم آوری اعضای پیوندی چگونه از وجود مورد مرگ مغزی مطلع خواهد شد، گفت: بنا بر قانون، کلیه بیمارستانها در سطح کشور اعم از دولتی و غیر دولتی موظفند موارد مرگ مغزی را به اطلاع این واحد برسانند. سپس هماهنگ کنندگان عضو پیوندی در محل حاضر شده و با خانواده فرد اهدا کننده در زمینه ابعاد قانونی و اخلاقی اهدا صحبت می کنند.

میرزابیگی خاطرنشان کرد: عضو پیوندی به صورت رایگان و به عنوان هدیه به خانواده گیرنده اهدا می شود و گیرنده نیز پولی بابت عضو پیوندی پرداخت نمی کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان داشت: همه می توانند در امر اهدای عضو پیشقدم شوند و محدودیت سنی وجود ندارد، تنها عاملی که می تواند مانع اهدای عضو شود شرایط بالینی فرد اهداء کننده است که در زمان فوت وی توسط پزشک متخصصتشخیص داده خواهد شد.

وی درباره اینکه چگونه می توان پس از مرگ اهداء کننده عضو بود، اظهار داشت: اولین اقدام مراجعه به سایت retnec.adhe و تکمیل فرم مربوطه است، ضمن اینکه با قید در وصیت نامه قانونی و نیز آگاه کردن نزدیکان در زمان حیات و ترغیب آنها به رضایت از این عمل نیز می توان جزو اهداء کنندگان عضو پس از مرگ بود.

میرزابیگی ابراز داشت: افراد متقاضی دریافت و ثبت نام کارت اهدا عضو می توانند به سایت Ehda.center مراجعه کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: از سال 86 که دفتر پیوند اعضاء در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تأسیس شده است، تاکنون 17 مورد پیوند موفق اعضاء در رفسنجان صورت گرفته است.

میرزابیگی اضافه کرد: در سال گذشته تعداد 4 مورد و در سال جاری تاکنون یک مورد اهدای عضو در رفسنجان انجام شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۴۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از چهارمحال وبختیاری، دکتر پانته آ رمضان‌نژاد در تشریح این خبر اظهار داشت: سید کریم هاشمی مطلق ۴۲ ساله اهل و ساکن باباحیدر از توابع شهرستان فارسان بر اثر عارضه مغزی در بیمارستان سیدالشهدا (ع) فارسان بستری بود.

وی افزود: پس از انتقال بیمار به مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی و تایید مرگ مغزی وی از سوی پزشکان، خانواده فهیم و نوع دوست بیمار رضایت به اهدای عضو دادند.

وی اضافه کرد: صبح امروز شنبه ۱۵ اریبهشت ماه ۱۴۰۳ همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) عمل جداسازی کلیه ها و کبد این بیمار جهت اهدا به بیماران نیازمند عضو انجام شد.

وی در پایان از خانواده های ایثارگر اهدا کننده عضو بیماران مرگ مغزی تقدیر و برای این عزیزان از درگاه خداوند صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت نمود.

گفتنی است: به منظور ترویج فرهنگ خداپسندانه اهدای عضو، علاقمندان می توانند از طریق وبگاه skums.ac.ir نسبت به تکمیل "فرم عضویت در خانواده بزرگ اهداکنندگان عضو" اقدام نمایند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902929

دیگر خبرها

  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • نجات جان ۵ بیمار با اهدای عضو جوان بجنوردی
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • اهدای عضو جوان بجنوردی، ناجی جان ۵ بیمار شد
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/